top of page

Frank Laurentius (Consensus Group): “Investering en effecten op milieu en resistentie maken EnozoPRO


“Zonder innovatie kom je niet aan tafel”, weet Frank Laurentius van Consensus Group. En hij ervaart het ook, want ‘the gamechanger in hygiene & health’ zit aan tafel. Bij schoonmaakbedrijven, sportscholen, restaurants en hotels. In heel Europa. Waarmee? Met EnozoPRO: de magische sprayflacon die kraanwater met één druk op de knop omzet in ozonwater, dus ‘on demand’, altijd veilig en effectief, en zonder toevoegingen of navullingen. EnozoPRO staat voor de nieuwe standaard in de schoonmaak. “De microvezeltechniek was de innovatie die zorgde voor een verandering in de methode hoe men echt fysiek schoonmaakt. Dat doet onze sprayflacon met het ingenieuze elektrolyse-celsysteem ook.” Wat maakt EnozoPRO populair? We zijn nieuwsgierig. Frank deelt.


“EnozoPRO heeft een enorm positieve impact op het milieu qua chemie reductie en plastic afval bijvoorbeeld. Door het sprayen met de EnozoPRO worden veel voorkomende ziektekiemen gereduceerd met 99,9%. Natuurlijk draait het momenteel in de wereld om corona, maar de EnozoPRO heeft naast de reducerende werking op pathogenen en ziektekiemen zoveel meer voordelen te bieden in het besparen van tijd, voorraad, afval, de beleving van schoonmaak en ‘the way we care and clean’. Voor EnozoPRO zijn geen toevoegingen, stabilizers of navullingen dan wel apparatuur nodig; het is een kwestie van ‘one time buy’, die je minstens 5000 keer kunt vullen. Dat staat gelijk aan ten minste 2000 liter schoonmaakmiddel en dus ook minimaal 2000 plastic verpakkingen.”


Het perfecte kostenplaatje

Al meer dan 30 jaar is Frank actief in de wereld van hygiëne & health en zelfs 32 jaar milestone member van de ISSA. Een vakman! “In de schoonmaak wordt altijd gesproken over de kosten. De EnozoPRO sprayflacon is voor sommige kostbaar op het eerste oog, dus hebben we met bedrijven ROI’s gemaakt. Het rendement op de investering blijkt groot en snel terugverdiend: als bijvoorbeeld 14 medewerkers met een EnozoPRO werken, kan de investering al in 11 weken terugverdiend zijn. Er wordt namelijk minder chemie gebruikt, opgeslagen en gebracht wat allerlei kosten met zich mee brengt. Met de EnozoPRO werk je streeploos en worden er geen methodefouten meer gemaakt, dat scheelt veel herkeuringen. Door het inzetten van de fles kan men schoonmaakuren anders inzetten en taakindelingen zelfs anders inrichten. Dus uiteindelijk bij een juiste toepassing levert de aanschaf en inzet van EnozoPRO voor het schoonmaakbedrijf geld op.”The New Wave in Cleaning

“Hoe je ter tafel komt met mensen? Met innovatie. Schoonmaakbedrijven, hotels, restaurants en eindgebruikers: men ziet in hoe er dagelijks wordt gewerkt en hoe deze nieuwe methode de schoonmaak daadwerkelijk verandert. Hierdoor kiezen zij voor EnozoPRO. ‘The New Wave in Cleaning’ noemen wij de EnozoPRO. Iedereen is getraind om met een doekje met chemie te sprayen en schoon te maken. In de praktijk ontstaan er toch methodefouten, en blijft de vraag: wordt schoon echt schoon? Zeker in deze tijd… EnozoPRO maakt Aqueous Ozone, een magische sprayflacon, een ‘toverfles’, die eenvoudig en gegarandeerd effectief reinigt, en zoveel meer vervangt. Neem bijvoorbeeld alle dagelijkse reinigers, maar ook specialistische reinigers zoals de tapijt- of toetsenbordenreinigers, sanitizers; je hebt ze allemaal niet meer nodig. Je kunt er zelfs rvs streeploos mee reinigen en de EnozoPRO deodoriseert; een stikkende afvalbak of urinesteen is daardoor verleden tijd. Juist nu het reinigen van contactpunten zo de aandacht heeft, is het met één spray ‘on demand’ beschikbaar zijn van ozonwater de meest effectieve, krachtige, veiligste en snelste manier van reinigen en sanitizing.


Wel effect op schoon, niet op resistentie  Frank voert nog een belangrijk punt aan: “De meeste mensen die ik spreek, hebben het alleen maar over desinfecteren. Onbegrijpelijk. Het RIVM zegt niet dat je 20 keer per dag je handen moet desinfecteren, wel dat je je handen zo vaak mogelijk moet wassen. Hetzelfde geldt voor de schoonmaak. Kwalitatief goede schoonmaak is vele malen belangrijker dan het overmatige desinfecteren. Met EnozoPRO zet je 2 stappen tegelijk: dagelijkse reiniging én sanitizing. Sanitizing betekent letterlijk dat je pathogenen reduceert, in ons geval minimaal met 99,9%. Aqueous Ozone is 5 tot 10 minuten actief en nadien blijft er enkel water weer over. Het voordeel daarvan is dat ziektekiemen bijvoorbeeld niet meer resistent kunnen worden, wat bijvoorbeeld inmiddels al wel met bepaalde ziektekiemen is gebeurd.”


Samen bereik je meer  De EnozoPRO sprayflacon kun je kopen of huren als schoonmaakprofessional. Frank: “We zijn nog op zoek naar partners voor wederverkoop van het product. Samen bereik je meer! Daarnaast hebben we het verhuurconcept gecreëerd, zodat de maandelijkse kosten die bespaard worden voor bijvoorbeeld een schoonmaakbedrijf meer zijn dan de kosten van de huur van de fles. Eigenlijk zonder te investeren dus geld verdienen.”


EnozoHOME en celebrities  Binnenkort volgt in Nederland ook de consumentenfles EnozoHOME. Deze fles zorgt ervoor dat men thuis ook de hygiëne krijgt die men professioneel ook heeft, ‘on demand’, zonder toevoegingen, stabilisers, navullingen of apparatuur. De EnozoHOME is ideaal voor thuis: je huis duurzaam, hygiënisch, veilig en zonder chemie reinigen. Frank vertelt over het succes: “Dit product heeft een vlucht genomen in een aantal delen van de wereld. Celebrities staan met hun Enozo fles op Instagram, Twitter, Facebook en tegenwoordig zelfs op TikTok. De consument gebruikt de HOME voor zo goed als alles thuis: reiniging van oppervlakten, insprayen van schoenen tegen stank, reinigen van ramen, verwijderen van vlekken op bekleding, bank en tapijt, maar ook het insprayen van groente en fruit, zalm, kip et cetera. Dit komt door de resultaten van bepaalde onderzoeken over Listeria en Salmonella. Er zijn bedrijven en gezinnen die de EnozoHOME als cadeau geven voor een beter schoon en veilig huis. Een cadeau dat in dit bijzondere jaar een bijzonder en zeer waardevol en bruikbaar gebaar van zorg voor elkaar is. Hoe bijzonder!?”


Enozo en Covid-19   De EnozoPRO en EnozoHOME zijn getest ten opzichte van het commerciële test-surrogaat voor het humaan coronavirus SARS-CoV-2 (het virus dat de ziekte van CoVid-19 veroorzaakt). Beide producten bereikten binnen 30 seconden een virusvermindering van 99,9%. Enozo heeft getest tegen het surrogaat 229E / ATCC VR-740* op harde niet-poreuze oppervlakken met behulp van wetenschappelijk erkende testmethoden.

Frank tot slot: “We waren erg blij met dit nieuws, uiteraard blijft men meer onderzoek doen naar de kracht en werking van het Aqueous Ozone van Enozo. De claims van Enozo worden niet gemaakt op de technologie, maar werkelijk op de flessen zelf. Het onderzoeken staat nooit stil, dus blijf vooral op de hoogte. Dat kan via onze website: https://www.consensusinnovativesolutions.org/enozo of door gewoon ons bellen voor een presentatie of demonstratie!”


Consensus Group: denkers die durven en doeners die doorpakken

* Disclaimer: de Enozo Spray flacons zijn gecategoriseerd als een pesticide apparaat binnen de EPA classificatiestructuur. De EPA neemt niet routinematig middelen met pesticiden op in zijn beoordeling en daarom heeft de EPA niet bevestigd of, en onder welke omstandigheden, dergelijke producten effectief zouden kunnen zijn tegen de verspreiding van COVID-19. Dit verklaart ook waarom de Enozo-sprayfles niet in aanmerking komt voor vermelding met de chemische pesticidenformuleringen die zijn beoordeeld door EPA en zijn opgenomen in EPA-lijst N van ontsmettingsmiddelen. https://www.epa.gov/pesticide-registration/list-n-disinfectants-useagainst-sars-cov-2-covid-19
Published by: https://schoonmaakjournaal.nl/select/frank-laurentius-consensus-group-investering-en-effecten-op-milieu-en-resistentie-maken-enozopro-populair/


Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page